AlphaCredit
wo, 07/17/2024

Portret van Fabienne Herwats, onze nieuwe HR-directrice

Fabienne is een inspirerende vrouwelijke leider wiens ervaring en visie ons team zullen verrijken.

Lees meer over haar achtergrond en ambities in haar interview. We kijken ernaar uit om te zien hoe haar leiderschap de toekomst van AlphaCredit zal vormgeven.

 

  • Vertel ons kort over je professionele loopbaan

Ik ben mijn carrière begonnen als commercieel medewerker in de farmaceutische sector. Vervolgens ben ik bij BNP Paribas Fortis aan de slag gegaan als personeelsmanager voor verschillende ondersteunende diensten. Daarna heb ik functies bekleed zoals Reward Manager en/of verantwoordelijke voor Financials & Planning, maar ook HR Manager voor verschillende ondersteunende diensten. Voordat ik bij AlphaCredit kwam, was ik verantwoordelijk voor het Transformation Office, dat ondersteunende activiteiten omvatte zoals Change Management, het opvolgen van strategische programma's, budgetbeheer, gecentraliseerde rapportages, enzovoort.

  • Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen voor een HR-directrice vandaag de dag?

De belangrijkste eigenschappen zijn naar mijn mening luisteren en dialoog, zowel met de directieleden, de medewerkers als de sociale partners. Dit is essentieel om de belangrijke uitdagingen van het bedrijf te begrijpen en deze te vertalen naar het HR-beleid. Het is belangrijk om nabijheid te cultiveren en in contact te staan met de realiteit op de werkvloer om een goede samenwerking op alle niveaus te waarborgen, evenals aanpassingsvermogen en wendbaarheid.

  • Welke adviezen zou je geven aan vrouwen die streven naar leiderschapsposities?

Identificeer je sterke punten, geloof in jezelf, geef je ambities de ruimte en vooral, grijp de kansen die zich voordoen.

  • Is AlphaCredit volgens jou een werkgever die diversiteit praktiseert en vrouwelijk leiderschap aanmoedigt?

Ik heb nog niet veel afstand om hierover een oordeel te geven. Wat ik kan zeggen, is dat ik voel dat het managementteam openstaat voor deze punten en er echt aandacht aan besteedt.

  • Noem 3 waarden die je dagelijks leven leiden

Enthousiasme, samenwerking en respect

  • Hoe vind je als vrouwelijk leider de balans tussen werk en privéleven?

Ik geef toe dat het niet altijd makkelijk is. Het vereist een goede organisatie, het vermogen om te relativeren en vooral een echtgenoot die me dagelijks steunt.

  • Met welke specifieke uitdagingen ben je als vrouw geconfronteerd, en hoe heb je deze overwonnen?

Voor mijn generatie (ik hoop dat de zaken zijn geëvolueerd en blijven evolueren) was de blik van anderen niet altijd gemakkelijk. Een vrouw die veel werkte, werd snel beoordeeld. Om deze uitdagingen te overwinnen, heb ik altijd geprobeerd zo professioneel mogelijk te zijn, mijn waarde te bewijzen door resultaten, trouw te blijven aan mezelf en er te zijn voor mijn familie op belangrijke momenten.

  • Wat zijn jouw ingrediënten voor een succesvolle werkdag?

Goed humeur en enthousiasme, goede samenwerking en het creëren van toegevoegde waarde.